Vibeke Winter børn og motorik

OM VIBEKE

EKSPERT I BØRN & MOTORIK

VIBEKE WINTER

Jeg er 62 år og har været fysioterapeut i 35 år. Jeg har 4 børn og 3 børnebørn og har i 30 år med stor glæde, arbejdet med børn mellem 0 og 6 år, der er motorisk usikre. Allerede fra de er helt små, kan vi se, at det betyder meget for barnet at kunne det samme som de andre. Børn, der har en god motorik, kan følge med de andre i legen, de får rigere socialt liv. 

​ 

Den største del af min erfaring med motorik har jeg fået i Gentofte Kommune, hvor jeg har været ansat i 22 år. Jeg har et tæt samarbejde med sundhedsplejersken, som har en unik mulighed for at instruere forældrene i at lægge barnet på maven samt følge det lille barns motoriske udvikling. 

Jeg har en gymnastiksal til rådighed fyldt med gynger, madrasser, bolde, rullebrædder, trampolin og andre motorik-redskaber.  

Jeg har motorisk screenet mere end 3500 børn, og sammen med børn og forældre leget så børnene nemt og hurtigt har udviklet sig motorisk. 

 

Jeg har undervist personale i daginstitutioner i, hvordan man motorisk screener børn og vi har samarbejdet omkring de motorisk usikre børn der går til træning med deres forældre i gymnastiksalen.

Vibeke Winter baby motorik

Jeg har holdt indlæg til babytræf for 15 forældre og deres børn, foredrag til forældre – og personalemøder, kurser med både teori og praktik for 50 mennesker og store foredrag for 200 mennesker. Jeg er vild med motorik, taler gerne om det og synes at alle der har med børn at gøre, bør vide hvordan vi finder og leger med de motorisk usikre børn.